Izvēlēties pareizo āra grilu jūsu mājai
Siltie mēneši nāk ar vēlmi pavadīt laiku ārā, un nav labāka veida, lai to darītu, kā ar ģimenes un draugu sapulcināšanu un maltītes pagatavošanu uz āra grila. Āra grils ir jebkuras āra virtuves centrālais elements. Tādēļ jūs gribat būt drošs, ka izvēlaties grilu, uz kuru varēsiet paļauties daudzus gadus.
Uzticams un labi izstrādāts āra grils jūsu āra teritorijai piešķirs virtuves siltumu un nodrošinās ēdienam labāko garšu. Taču, ņemot vērā plašo āra grilu klāstu tirgū, izlemt, kurš grils būtu piemērotākais jums, var pārvērsties nebeidzamos meklējumos ar ne vienmēr veiksmīgu rezultātu.
Ja jūs meklējat āra grilu, kas atbilst jūsu vajadzībām, un jūs nezināt, ar ko sākt, mēs esam šeit, lai palīdzētu. Šajā vienkāršajā ceļvedī mēs apskatīsim praktiska un funkcionāla āra grila izvēles procesu.
No kādiem āra grilu veidiem var izvēlēties?
Ieguldīt atbilstošā āra grilā ir labākais veids, kā uzlabot jūsu āra maltītes. Nav viena grila veida, kas būtu labāks par citiem, jo katram ir savas priekšrocības un trūkumi atkarībā no tā, kā plānojat to lietot. Vairums āra grilu ir pārvietojumi, tāpēc to var novietot jebkur jūsu dārzā vai paņemt līdzi. Lūk, galvenie āra grilu veidi atkarībā no kurināšanas veida.
Kokogļu grils
Kokogļu grils ir labākā opcija, ja savai gaļai vēlaties dabīgi kūpinātu garšu. Ir nepieciešams ilgāks laiks, lai uzkarsētu šādus āra grilus nekā gāzes konkurentus, taču tie var sasniegt augstākas temperatūras, kas ir labi grilēšanai. Karstākas temperatūras un radītie dūmi kokogļu grilu padara piemērotu cūkas, liellopa un vistas gaļas pagatavošanai. Taču tos, protams, var izmantot arī, lai pagatavotu delikātākus ēdienus, piemēram, dārzeņus, hotdogus un zivi.
Tā kā kokogļu griliem nav temperatūras regulēšanas pogas, temperatūru nevar regulēt tik precīzi. Turklāt kokogļu grilu tīrīšana aizņem vairāk laika, bet daudzi lietotāji uzskata, ka garša to kompensē.
Gāzes grils
Šie āra grili izmanto dabasgāzi vai propānu. Propāna grili ir populārāki par gāzes griliem, jo tie ir vieglāk pārvietojami, lētāki un uzsilst ātrāk. Tā izmantošana būs labāka, ja jums ir dabasgāzes pieslēgums, jo tas ļaus samazināt kopējās enerģijas izmaksas. Galvenā gāzes grila priekšrocība ir tā, ka to ir vieglāk lietot, tīrīt un tas uzsilst ātrāk nekā kokogļu grili. Gāzes grili arī neizdala daudz dūmu, tāpēc tie ir laba izvēles iespēja desiņu, augļu, dārzeņu un mājputnu gaļas pagatavošanai.
Elektrisks grils
Elektriskie grili neizmanto kurināmo, bet tiem ir vads, kas ļauj tos pieslēgt elektrības kontaktligzdai. Šie grili būs lieliska izvēle vietām, kurās nav atļauti kokogļu vai gāzes grili. Taču tas arī nozīmē, ka jūsu ēdienam nebūs kūpinātās garšas. Ilgu laiku elektriskajiem griliem nebija laba reputācija, bet nesen tas ir mainījies. Šīs kompaktās ēdiena pagatavošanas ierīces ir laba izvēle tiem, kas grilē neregulāri. Turklāt tie nodrošina gatavošanu augstā temperatūrā.
Kamado grils
Kamado grilus raksturo olas formas dizains, tie ir daudzpusīgāki par kokogļu griliem, ļaujot kūpināt, cept un grilēt. Visbiežāk tie ir izgatavoti no keramikas, kas uztur karstumu un vienmērīgāk pagatavo ēdienu. Kamado griliem izmanto kokogles, un tiem ir ventilācijas atvere, kas ļauj regulēt karstumu, nodrošinot vienmērīgu un konsekventu gatavošanu. Lielākajai daļai šo grilu ir divu līmeņu restītes, tāpēc vienlaicīgi var pagatavot vairāk ēdiena.
Kūpinātava
Lai gan kokogļu grils var kalpot kā kūpinātava, īpaša kūpinātava jūs pārsteigs ar gardajām ribiņām, cūkgaļu, lasi vai bekonu. Grilēšanas entuziasti, kas savam steikam grib piešķirt kūpinājuma garšu zin, ka vislabāk to var panākt ar kūpinātavu. Grila kūpinātavā var kūpināt arī piedevas, dārzeņus un sierus. Dažām kūpinātavām ir ieprogrammējama vadība akurātai gatavošanai, savukārt citām jāseko līdzi gatavošanas procesam. Otrās uzskatāmas par autentiskāko veidu kūpinātu maltīšu pagatavošanai.
Kāda materiāla āra grilu vajadzētu izvēlēties?
Lielākā daļa āra grilu, tajā skaitā elektriskie, gāzes, kokogļu grili un kūpinātavas, ir izgatavoti no metāla. Iemesls ir tas, ka metāls gatavošanas laikā var izturēt augstas temperatūras un augsta stresa vidi. Parastie modeļi ir pulverkrāsoti vai pārklāti ar melnu krāsu, lai novērstu rūsu, savukārt modernāki modeļi ir izgatavoti no nerūsējoša tērauda. Augstas kvalitātes āra grili ir izgatavoti no kvalitatīva nerūsējošā tērauda, kas ir ļoti viegli tīrāms.
Viens no svarīgākajiem faktoriem, kam pievērst uzmanību iepērkoties, ir grila korpusa konstrukcija. Pievērsiet uzmanību tam, kā ir veidots grila korpuss. Tam būtu jābūt izgatavotam no tērauda un kvalitatīvi sametinātam. Zemāk mēs apskatām dažādus materiālus, kurus varat izvēlēties savam āra grilam.
Čuguns
Čuguns ir vispopulārākais grila materiāls. Tas ir labs siltumvadītājs un tas aiztur siltumu ilgāku laiku, tādēļ jums nav nepārtraukti jāpiegādā siltums. Turklāt šis materiāls ir ļoti stiprs un kalpo ilgāk. Un uz ēdiena būs redzamas grilēšanas zīmes.
Nerūsejošais tērauds
Galvenā nerūsējošā tērauda grilu priekšrocība ir tā, ka tie nerūsē. Tas nozīmē, ka jums nebūs jāsatraucas par ūdeni, kas saskaras ar jūsu āra grilu, ja nejauši esat to atstājis ārā vai tīrīšanas laikā. Nerūsējošais tērauds ir izturīgāks nekā vairums materiālu, tāpēc tas kalpos ilgāk. Nerūsējošā tērauda āra grilus ir viegli tīrīt un uzturēt.
Emalja
Uz emaljēta tērauda restes jūs varat pagatavot jebko. Emalja ir tipisks modeļa stikla aizsargslānis, ko izmanto, lai aizsargātu metālu no rūsas. Tāpēc emalja nodrošina papildu aizsardzības slāni pret bojāšanos un krāsas maiņu augstas temperatūras ietekmē. Emalju ir vieglāk tīrīt. Taču esiet uzmanīgi un neizmantojiet asus priekšmetus uz šī materiāla.
Hroms
Hromēta tērauda reste ir vēl viena lieliska opcija. Tā ir lētāka par citiem materiāliem. Hroma slānis pasargā metālu no rūsas. Tāpēc varat tīrīt savu grilu, nebaidoties par koroziju.
Izvēlēties pareizo grila izmēru un gatavošanas virsmu
Āra grila izmērs ir vēl viens svarīgs punkts. Jūs vēlaties, lai uz āra grila būtu pietiekami daudz vietas maltīšu pagatavošanai. Tam arī būtu jābūt universālam, lai pagatavotu dažādus ēdienus. Padomājiet, cik daudz degļu jums vajag. Iegādājieties āra grilu ar vienu degli vairāk, nekā jums vajadzētu. Lūk, dažas vadlīnijas pareizā āra grila izmēra izvēlei.
Degļa izmērs
Vispirms pārbaudiet degļu izmērus. Tas palīdzēs noteikt, vai tie ir pietiekami lieli, lai nosegtu visu gatavošanas zonu. Arī degļu skaits būtu jāņem vērā.
Pārbaudiet maksimālo kopējo temperatūru
Labākā āra grila maksimālajai kopējai temperatūrai jābūt vismaz 316 grādiem pēc Celsija.
Meklējiet papildu sānu degļu stiprinājumus
Tas paredzēts tiem, kuri vēlas vienlaicīgi gatavot vairākus ēdienus. Ar šo āra grilu jūs varat personalizēt savu iestatījumu.
Pievērsiet uzmanību tam, no kā ir izgatavotas restītes
Tērauda gatavošanas restes ir izturīgas un noturīgas pret šķelšanos un deformāciju. Emaljēta tērauda restes ir vēl labākas, tās izmanto emaljas spēju aizsargāt materiālu un nodrošina vienkāršu tīrīšanu. Čuguna restītes ir vislabākās, vienmērīgi sildot un gatavojot jūsu ēdienu.
Āra grila kopšanas padomi
Ja esat pirmreizējs āra grila īpašnieks, doma par tā tīrīšanu varētu jūs nedaudz biedēt. Labā ziņa ir tā, ka grila tīrīšana neprasa daudz pūļu. Neatkarīgi no grila veida, jums būs jāveic neliela tīrīšana pēc katras lietošanas reizes un rūpīga tīrīšana reizi gadā. Lūk, daži padomi, lai uzturētu grilu lieliskā stāvoklī.
-
Notīriet restes
Restes ir kontaktā ar jūsu ēdienu katru reizi, kad jūs izmantojat grilu. Lai novērstu baktēriju, tauku un netīrumu uzkrāšanos uz restītēm, nodrošiniet regulāru tīrīšanu. Izmantojiet tērauda grila birsti, lai tīrītu restītes. Ja iespējams, izņemiet restes un noberziet tās.
-
Notīriet degļa aizsargus
Kā jau nosaukums pasaka priekšā, degļa aizsargi pasargā degli no gružiem un taukiem. Tādēļ tie kļūst netīri. Netīrs aizsargs var traucēt degļiem pareizi darboties un pārnest baktērijas uz jūsu ēdienu. Labākais veids, kā notīrīt degļa aizsargu, ir noņemt to no grila un nomazgāt spainī ar ziepjūdeni.
-
Atbrīvojieties no netīrumiem un gružiem apakšā
Arī apakša, kurā krājas visi netīrumi un tauki, ir jāiztīra. Lai gan tas neietekmē jūsu ēdienu, pārāk daudz netīrumu var nosprostot jūsu grilu. Tāpēc pelnu paplāte jātīra vismaz pāris reizes sezonā.
-
Notīriet grila ārējās virsmas
Ja vēlaties uz viesiem atstāt iespaidu ar nevainojamu grilu, jums to jānotīra no ārpuses. Labā ziņa ir tā, ka jums nav nepieciešamas tehniskas tīrīšanas metodes. Jums nepieciešama tikai lupata, trauku mazgājamais līdzeklis un ūdens. Noteikti pārslaukiet grilu ar mitru drānu, lai noņemtu visas ziepju paliekas, kas varētu veidot traipus vai rūsu.
Iegādājieties āra grilus vietnē vidaXL
Meklējat labāko āra grilu? Vietnē vidaXL mums ir plaša lieliskas kvalitātes āra grilu kolekcija, kas atbildīs jūsu vajadzībām. Tie ir pieejami dažādos materiālos, izmēros un kurināšanas veidos, lai būtu piemēroti ikvienam. Pat visizvēlīgākie pircēji atradīs kaut ko sev mūsu kolekcijā.